Programi

Stigao iOS 15

Stigao iOS 15
Foto: Ilustracija | Stigao iOS 15

Novi Apple mobilni operativni sistem je krenuo pristizati korisnicima.

Dobre vijesti su te da svi uređaji koji podržavaju iOS 14 mogu istalirati iOS 15, a instalaciju pokrećete tako što uđete u Settings aplikaciju, zatim u General stavku pa u Software Update i kada pomislite da vaš telefon prijavljuje kako nema novijeg ažuriranja od iOS 14.8, na dnu ekrana ćete primjetiti Upgrade to iOS 15 dugme .

Iako ne donosi vizuelne izmjene, iOS 15 donosi audio i vizuelno unaprijeđenje FaceTime servisa, Focus opcija će vam pomoći da se izborite sa velikim brojen obavještenja koja pristužu na vaš iOS uređaj, a Live Text će prepoznavati tekst na fotografijama i webu i omogućiti vam interakciju sa njim. 

Weather aplikacije je dobila redizajn, ali je i dalje pokretana od strane The Weather Channel vremenskog servisa umjesto DarkSky servisa koji stiji iza aplikacije koju je Apple kupio prije nekoliko godina, prenosi balkan android.

Safari je takođe dobio redizajn, tako da sada ima kontroverznu opciju spuštanja pozicije web adrese na dno ekrana. Photos aplikacija će sad imati interaktivnu Memories opciju koja vam prikazuje fotografije koje ste napravili na današnji dan u prošlosti.

Verzija iOS 15 namijenjena iPad tabletima koja nosi pretenziozni naziv iPadOS 15 donosi widgete na početni ekran vašeg Apple tableta. 

FindMy aplikacija sada vas napominje ako ste zaboravili neki od Apple uređaja prilikom napuštenja doma, Siri je postala dostupna offline, a Apple je dodao i iCloud+ servis koji je fokusiran na sigurnost korisnika. 

Health aplikacija sada uočava trendove u vašen zdravstvenom stanju, a unaprijeđenje je dobila i aplikacija Mape.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije