Programi

Stiže iOS 16: Ovo su najbitnije izmjene koje će dobiti vaš iPhone

Stiže iOS 16: Ovo su najbitnije izmjene koje će dobiti vaš iPhone
Foto: Twitter/Arhiva | Stiže iOS 16: Ovo su najbitnije izmjene koje će dobiti vaš iPhone

Korisnicima Apple iPhone uređaja danas stiže iOS 16, a platforma implementira veliki broj novih funkcija.

Ažuriranje je dostupno za iPhone 8 i novije modele, a kako biste instalirali iOS 16 kada ažuriranje bude objavljeno otvorite Settings apliakciju na svom iPhoneu i pritisnite General - Software Update.

Lista nekih od najkorisnijih iOS 16 funkcija uključuje sljedeće funkcije:

Prilagođavanje zaključanog ekrana (Lock Screen)

Sigurno najbitnija karakteristika, koja stiže sa novom verzijom iOS-a, jeste mogućnost Lock Screen prilagođavanja. Ovo je moguće učiniti pomoću višeslojnih pozadina, vidžeta, prilagođenih fontova za datum i vrijeme i drugog. Moguće je izabrati i fotografije koje će se mijenjati na zaključanom ekranu tokom dana.

Nova Lock Screen galerija prikazuje spektar Lock Screen opcija, uključujući novu Weather pozadinu, a tu je i lako prebacivanje između omiljenih dizajna za zaključani ekran.

Edit ili Unsend za iMessage

Nova verzija iOS-a donosi mogućnost privremenog uređivanja ili "unsend" za iMessage, kao i opciju da se poruka označi kao nepročitana nakon što se otvori.

Korisnici imaju mogućnost da urede iMessage 15 minuta nakon što pošalju poruku, a omogućeno je do pet izmena po poruci.

Korišćenje muzičkog plejera u punom ekranu

iOS 16 ponovo vraća Full-Screen Music Player na zaključani ekran, uz veliki omot albuma i pozadinu u odgovarajućoj boji.

Podrška za Nintendo Joy-Cons

iPhone uređaji imaju podršku za veliki broj Bluetooth gejming kontrolera na iOS-u 16, uključujući i Nintendo Switch Joy-Cons i Pro Controller, UZ iOS 16, gejmeri mogu da koriste levi ili desni Joy-Cons, ili oba kao jedinstven kontroler.

iPhone već podržava PS5 DualSense i Xbox Series X kontrolere, od iOS 14.5 i novijih verzija platforme.

Ostale zanimljive iOS 16 funkcije uključuju: praćenje Apple Pay porudžbine, lakše upravljanje Fitness aplikacijom, unapređeni "live text" koji korisnicima omogućava da kopiraju tekst sa neke fotografije ili video snimka, nove opcije za "Focus" mod, nova "News" aplikacija i drugo.

Kada je u pitanju kompatibilnost, iOS 16 je dostupan za sve iPhone modele od iPhone 8 serije do najnovije iPhone 14 serije.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije