Programi

Stiže nova Pokemon igra (VIDEO)

Stiže nova Pokemon igra (VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube | Stiže nova Pokemon igra (VIDEO)

​Uz parolu "Pretvorite svoj san u zabavu" japanska kompanija koja upravlja istoimenom franšizom Pokemon će tokom ljeta lansirati novu igru Pokemon Sleep, čiji je cilj - dobro spavanje.

Uz prethodnu igru Pokemon Go igrači su, koristeći mobilni telefon, lovili nacrtana "stvorenja" koja su mogli da vide u prostoru svoje sobe i napolju.

Ali sada neće biti jurnjave, već "što duže spavate, to ćete imati bolji rezultat ujutro", objavila je kompanija o novoj igri Pokemon Sleep koja će se u prodaji naći na ljeto širom svijeta.

Trejleri za novu igru sugerišu da ona kombinuje praćenje sna sa igrom uz pomoć pametnih telefona.

"Vaša avantura se odvija na malom ostrvu gdje ćete istraživati kako Pokemoni spavaju. Radićete s velikim Snorlaxom koji živi na ostrvu i Nerolijem, profesorom koji proučava stilove spavanja Pokemona", piše u saopštenju kompanije objavljenom ove nedjelje.

"Što duže spavate, više Pokemona će pojaviti oko Snorlaxa", rekla je istoimena kompanija u vlasništvu Nintenda, pozivajući igrače da se "bolje odmaraju".

Ljubitelji Pokemona će takođe moći da kupe Pokemon GO Plus - gadžet u obliku Pokeballa koji mogu da stave pored svog jastuka, dok "Pikachuov glas šalje slatke poruke kada je vrijeme za spavanje ili za obuđenje".

Igra Pokemon Go, pokrenuta 2016. godine, bila je svjetski uspjeh. Ta besplatna igra koristi satelitske lokacije, grafiku i kamere za preklapanje crtanih likova sa stvarnim svijetom, a cilj je da igrači uhvate "čudovišna stvorenja" koja im vješto izmiču.

Zaneseni igrači su bili i optuživani da su izazivali saobraćajne nesreće i pravili druge prekršaje dok su lutali ulicama s nosom priljubljenim za svoje telefone, prenosi b92.

Pokemon je svjetski hit još od 1996. kada je lansiran na konzoli Nintendo Game Boy. Ta franšiza čiji je slogan "Moram ih uhvatiti sve", obuhvata i filmove i veoma popularnu animiranu TV emisiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije