Programi

Telegram uvodi view-once glasovne i video poruke

Telegram uvodi view-once glasovne i video poruke
Foto: Pixnio | Telegram uvodi view-once glasovne i video poruke

​Aplikacija je uvela "view-once" fotografije i video zapise u jedan-na-jedan čet u septembru 2023. godine. Sada, kompanija proširuje ovu funkciju na glasovne i video poruke. Korisnici mogu pritisnuti ikonu mikrofona da počnu snimanje, a zatim podići prst da dodirnu ikonu "view-once" kako bi omogućili primaocu da čuje glasovnu poruku ili pogleda video poruku samo jednom.

Dodatno, Telegram uvodi mogućnost pauziranja i nastavljanja snimanja za glasovne i video poruke putem istog menija.

Telegram takođe dodaje način da ljudi vide kada primalac pročita vašu poruku u jedan-na-jedan privatnim četovima. Možete isključiti ovu funkciju u postavkama.

Kompanija uvodi i neke nove funkcije za premijum korisnike. Sada, oni mogu sakriti vrijeme kada su pročitali poruku, ali i dalje mogu vidjeti kada je neko drugi pročitao poruku ako to podijele javno.

Osim toga, plaćeni korisnici mogu odabrati ko im može prvi poslati poruke. Mogu odabrati ili “Everyone” ili “My Contacts and Premium User”.

Prošlog mjeseca, Telegram je lansirao nove funkcije za bolje otkrivanje i prilagođavanje kanala. Kasnije tokom mjeseca, predstavio je poboljšane pozive sa end-to-end enkripcijom koja manje troši bateriju vašeg telefona.

Takođe je ažurirao svoju bot platformu kako bi im omogućio da reaguju na poruke, upravljaju reakcijama, citatima i linkovima, i šalju odgovore u druge četove ili teme, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije