Programi

TikTok: Facebook želi da vas poveže, mi samo želimo da vas zabavimo

TikTok: Facebook želi da vas poveže, mi samo želimo da vas zabavimo
Foto: Arhiva/Ilustracija | TikTok: Facebook želi da vas poveže, mi samo želimo da vas zabavimo
N.N.

Kako se radi o gigantima u segmentu društvenih mreža, Facebook i TiKTok su često mete poređenja. Međutim, iako Facebook trenutno dosta sredstava ulaže u to da svoje funkcije i ponudu načini sličnim rivalskoj platformi, TikTok kaže da nema namjeru da postane kao Facebook.

Blejk Čendli, predsjednik globalnih poslovnih rješenja u TikToku, je istakao da su jasne razlike između dvije kompanije.

"Facebook je društvena mreža. Oni su svoje algoritme kreirali zasnovano na društvenoj slici. To je njihova glavna kompetencija. Ali ne i naša. Mi smo platforma za zabavu. razlika je značajna i velika", kaže Čendli.

Čendli je posebno kompetentan da izjavi ovako nešto, s obzirom na to da je bio jedna od izvršnih osoba u Facebooku tokom 12 godina. On ističe da ga je ovo iskustvo u Facebooku (posebno u borbi sa sada ugašenim Google+ rivalom) naučilo da vjeruje da će TikTok pobjediti u aktuelnoj borbi između dvije platforme.

 "Veoma smo dobri u onome što radimo. Donosimo te kulturološke trendove i jedinstvena iskustva koje ljudi imaju na TikToku. To sigurno neće imati na Facebooku, sem ukoliko ta platforma u potpunosti ne odbaci svoje društvene vrijednosti, što ne vjerujem da će učiniti", kazao je on, prenosi B92.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije