Programi

Trudan muškarac i multirasno rukovanje su najnoviji emodžiji

Trudan muškarac i multirasno rukovanje su najnoviji emodžiji
Foto: Pixabay/Ilustracija | Trudan muškarac i multirasno rukovanje su najnoviji emodžiji
N.N.

Trudan muškarac, multirasno rukovanje i lice koje ne može da podnese gledanje neki su od emodžija koji će se pojaviti na uređajima tokom naredne godine, navodi se u nacrtu liste koju je objavio Konzorcijum kompanije "Unicode" koji odobrava ikone za upotrebu.

Novi emodžiji, koje je Emodžipedia ilustrovala za proslavu Svjetskog dana emodžija u subotu, je dovršila želju konzorcijuma da ponudi muške, ženske i rodno neutralne verzije svih dostupnih emodži sličica, kao i izbor boje kože.

Trans i nebinarne trudnoće sada će biti predstavljene u skupu emodžija, zahvaljujući dvije nove rodne opcije za emodži "trudnice", dok se "osoba s krunom" pridružuje "princu" i "princezi" za rodno neutralne naknade.

Dodaci, koji prate slično ažuriranje emodžija su "bradata osoba" gdje je korisnicima omogućeno da biraju između muškog i ženskog bradatog lica, "ovo znači da će skoro svi emodžiji moći da imaju rodno neutralnu opciju, s izborom da koriste ženu ili muškarca u zavisnosti od toga gdje je to relevantno". rekao je Džeremi Burg, glavni službenik za emotikone, referentne stranice Emodžipedia.

Nekoliko emodžija ostaje bez rodno neutralne opcije, uglavnom u slučajevima kada nije jasno šta podrazumijeva odgovarajući rodno neutralan pristup.

Dva emodžija za plesače, na primjer, prikazuju mušku plesačicu diska i žensku plesačicu flamenka: opcije o kojima se diskutuje uključuju nuđenje identično odjevenih verzija svakog drugog pola (omogućavajući muškarcima da se prikažu blistavo u crvenoj haljini); nuđenje alternativa rodu (sa novim muškim plesačem flamenka); ili, preferirana opcija, odlučivanje o plesnom stilu koji će se ponuditi u rodno neutralnoj verziji. Emodžipedia predlaže brejkdens.

Inače, nacrt liste sadrži podršku za rukovanje između dvije ruke s različitim tonovima kože, ruku u obliku srca i dodatnih lica, poput "viđenja oka", "zadržavanja suza" i "salutiranja".

Tu je i 20 novih ikona, uključujući korale, klizalište za igralište, štaku, rendgen i praznu bateriju.

Proces Unicodea uključuje otvaranje nacrta ikona za komentare prije nego što bude odobreno za upotrebu u septembru svake godine. Odatle je na proizvođačima uređaja da odluče kada će emodžije učiniti dostupnim korisnicima.

(B92.net)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije