Programi

Pratite nas na Google news

Twitterovi zaposlenici mogu raditi od kuće do kad god žele

Twitterovi zaposlenici mogu raditi od kuće do kad god žele
Foto: N.N. | Twitterovi zaposlenici mogu raditi od kuće do kad god žele
N.N.

Pandemija virusa korona unijela je po cijelom svijetu promjene načina rada bez presedana a Twitter je u utorak postao prva velika tehnološka kompanija koja je dopustila zaposlenicima da trajno rade od kuće ako za to imaju uslove.

Pandemija u kojoj je do sada u svijetu zaraženo 4,2 miliona ljudi dovela je do ograničenja kretanja u većini zemalja i promijenila načine poslovanja a rad od kuće postaje nova norma.

Kompanija Twitter je rekla da prije septembra neće otvoriti većinu svojih kancelarija i da zaposlenici mogu birati hoće li dolaziti u prostore kompanije i kada.

Šef kompanije, Džek Dorsi, u e-mailu poslanom zaposlenicima dodao je i kako su do kraja godine otkazani svi događaji koji su podrazumijevali susret uživo, a kako će krajem godine razmotriti daljnje smjernice za 2021.

Ako su naši zaposlenici u situaciji koja im dopušta da rade od kuće i žele tako nastaviti neograničeno, to ćemo im omogućiti. Ako ne, naše kancelarije će im biti otvorene, uz dodatne mjere opreza, kad budemo smatrali da je sigurno za njih da se vrate, poručili su iz Twittera.

Tehnološki divovi poput kompanija Facebooka i Googlea dopustili su većini svojih zaposlenika da rade na daljinu do kraja godine.

(Hina)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije