Programi

U Kanadi se testira besplatna verzija Photoshopa

U Kanadi se testira besplatna verzija Photoshopa
Foto: Printscreen Adobe.com | U Kanadi se testira besplatna verzija Photoshopa

Kompanija Adobe počela je s testiranjem besplatne onlajn verzije Photoshopa, popularnog programa za obradu fotografija. Plan je da se, nakon što se proba okonča, besplatna verzija omogući korisnicima širom svijeta.

Korisnicima Photoshopa u Kanadi omogućeno je da pristupe besplatnoj varijanti popularnog programa za obradu fotografija putem naloga na portalu kompanije Adobe.

Iz kompanije objašnjavaju da je u pitanju "frimijum" verzija, odnosno da će osnovne i najprepoznatljivije funkcije Photoshopa biti dostupne svima, dok će naprednije opcije korisnici morati da plate.

"Želimo da napravimo Photoshop dostupnijim za više ljudi koji će isprobati proizvod", rekla je Marija Jap iz kompanije Adobe.

Prva onlajn verzija Photoshoppuštena je u rad oktobra prošle godine, a korisnici su mogli da vrše jednostavne obrade fotografija uz ograničene funkcionalnosti.

Cilj kompanije je da putem besplatne onlajn verzije privuče korisnike koji bi kupili softver sa svim funkcijama, ali i dalje nije poznato kada će onlajn verzija biti dostupna za korisnike u ostatku svijeta.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije