Programi

U kompaniji "Lanaco" diplome dobila 23 softverska akademca

U kompaniji "Lanaco" diplome dobila 23 softverska akademca
Foto: N.N. | U kompaniji "Lanaco" diplome dobila 23 softverska akademca

BANJALUKA - U prostorijama "Lanaco" Tehnološkog centra u Banjaluci danas je na svečanoj akademiji održana promocija druge generacije polaznika "ITiviti" softverske akademije, na kojoj su 23 polaznika ostvarila potrebne vještine za rad u ovoj industriji.

Nebojša Ninić, generalni menadžer "Lanaca", rekao je da je akademija originalni koncept kompanije, a da su kandidati morali da zadovolje samo uslove da imaju završenu srednju školu i da znaju engleski jezik.

"Cilj akademije je da od mladih koji su bili nezaposleni stvorimo kvalitetne programere, od kojih će velika većina, nadam se i svi, ostati u kompaniji i dobiti ugovore o stalnom radnom odnosu", kazao je Ninić.

Prema njegovim riječima, naredni konkurs za akademiju je u maju, a planirano je proširenje i povećavanje trekova jer su potrebe kompanije, ali i tržišta, toliko velike, da je ovo samo kap u moru.

"Najviše sam ponosan na to jer smo mladima koji su bili na birou i koji nisu imala neku perspektivu dali vrhunsko znanje i vrhunski posao", naglasio je Ninić.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, kazao je da IT sektor predstavlja veliku perspektivu i ogroman kapacitet, a da se taj posao može raditi za bilo koju kompaniju u svijetu odavde, što je dodatna prednost.

"Sa završetkom akademije ostvaruju se tri cilja: mladi ljudi dobijaju priliku za zaposlenje, imaju fine zarade, jer je to sektor u kojem se dobro zarađuje, i, najvažnije, ostaju ovdje", pojasnio je Radojičić.

Sanja Macanović iz Prijedora rekla je da je u prethodnih osam mjeseci, koliko je trajala akademija, stekla novo znanje, upoznala nove ljude i da su ispunjena sva njena očekivanja zbog kojih se i prijavila.

I ove godine troškove akademije snosio je "Lanaco", a dodjeli diploma prisustvovali su i Čarls Blejk, predstavnik Ambasade SAD u Banjaluci, predstavnici Univerziteta u Banjaluci i brojni gosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije