Programi

Ubisoft je podijelio nove detalje o Splinter Cell remejku

Ubisoft je podijelio nove detalje o Splinter Cell remejku
Foto: Printscreen/YouTube | Ubisoft je podijelio nove detalje o Splinter Cell remejku

​Rimejk originalnog Splinter Cell-a je još uvijek u veoma ranoj fazi razvoja, ali povodom 20. rođendana serije, Ubisoft je podijelio nekoliko detalja o samoj igrici.

Ubisoft je juče proslavio 20 godina Splinter Cell serije, a osim što su odlučili da prvu igru poklone besplatno u PC verziji, podijelili su i neke nove informacije o planiranom rimejku.

Sam redizajn još nismo vidjeli na djelu, objavljeno je samo nekoliko idejnih crteža. Međutim, potvrđeno je koji će aspekti igre biti poboljšani i prošireni.

Ubisoft kaže da će protivnikova inteligencija u igri dobiti značajnu nadogradnju. Tako ćemo vidjeti protivnike koji se ponašaju različito u zavisnosti od nivoa obuke koji imaju. Na primjer, obični čuvari i obučeni specijalci neće se ponašati identično, kao u originalu.

Štaviše, kaže se da programeri žele da istraže uključivanje ideja iz drugih Splinter Cell igara. Kao primjer navode treću igru Teorije haosa, koja je imala otvorenije nivoe gdje je igrač mogao da dođe do cilja koristeći nekoliko različitih ruta. Takođe se pominje da će igraču biti ponuđeno više opcija za deeskalaciju situacija.

U originalnoj igri, igra se završavala ako su neprijatelji bili upozoreni previše puta, dok u rimejku neće biti tako, ali će igrač morati da se izvuče iz kriznih situacija bez automatskog prekida misije.

Ubisoft kaže da je igra još uvijek u veoma ranoj fazi razvoja i da ne planiraju da požuruju. Ideja je da povratak Sema Fišera u ovu adaptaciju postavi novu osnovu za budućnost Splinter Cell-a, koji će po prvi put izaći iz okvira video igrica i postati animirana serija na Netfliksu, prenosi b92.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije