Programi

Pratite nas na Google news

Uplatili novac prije osam godina, video-igra još nije gotova

Uplatili novac prije osam godina, video-igra još nije gotova
Foto: Image by Olya Adamovich from Pixabay | Uplatili novac prije osam godina, video-igra još nije gotova
N.N.

Razvoj video-igre Star Citizen počeo je još 2010. godine, a 2012. pokrenuta je kampanja na Kickstarteru, sa kojom su ostvarili veliki uspjeh.

Putem Kickstartera i prodajom virtuelnih svemirskih brodova, prikupljeno je više od 339 miliona dolara. Ta suma dovoljno govori o interesu gejmera za Star Citizenom, ali postoji jedan veliki problem - ova video-igra još nije završena i zvanično objavljena.

Uprkos brojnim najavama i godinama ulaganja i razvoja, svima koji su uložili novac u nju - i to još od 2012. godine, i dalje nije dostupna konačna, odnosno potpuna verzija, već samo trenutna "alfa" verzija.

Oduševljeni velikim interesom za njihovom svemirskom video-igrom, kompanija Cloud Imperium Games 2015. godine najavila je još jednu posebnu igru smještenu u svijet Star Citizena - Squadron 42. Nije teško pogoditi da, nakon pet godina od najave, ni ovaj naslov nije ugledao svjetlost dana, piše Zimo, prenosi B92.

Sredinom 2019. najavljeno je da će beta verzija Squadrona 42 stići u trećem kvartalu ove godine, ali je prošle nedjelje objavljeno je kako njen izlazak još ne bi trebalo da očekujemo, i da će "video-igra biti gotova onda kad bude gotova".

Malo je reći da je ovo naljutilo gejmere, jer mnogi su u nju i uložili novac, odnosno kupili virtuelne svemirske brodove itd.

"Ovo je najveća prevara u istoriji video-igara" i "Kakva je ovo prevara", samo su neki od komentara na Redditu.

Jedan korisnik je, uz mnoštvo psovki, napisao kako je još 2013. godine potrošio 400 dolara na tuStar Citizen. A koliko traje njen razvoj najbolje govori komentar jednog korisnika Reddita koji je napisao da je, od kad je uplatio prvi novac za tu igru, diplomirao, napredovao u karijeri, kupio kuću i dobio troje djece.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije