Programi

Pratite nas na Google news

Viber duplirao broj učesnika u grupnim pozivima

Viber duplirao broj učesnika u grupnim pozivima
Foto: N.N. | Viber duplirao broj učesnika u grupnim pozivima
N.N.

​Rakuten Viber udvostručuje broj osoba koje mogu da učestvuju u grupnim pozivima na 10 odjednom.

Odluka o pojačanom razvoju resursa donjeta je kao brz odgovor na okolnosti u vezi sa pandemijom COVID-19 i povećanih potreba za grupnim razgovorima velikih porodica, održavanja radnih sastanaka na daljinu, kao i obavještavanja učenika.

Svi Viberovi 1-na-1 i grupni četovi obezbijeđeni su obostranom enkripcijom, a jednako su zaštićeni i klasični pozivi, poruke, fotografije i dokumenti koje dijelite. Ništa što korisnici šalju jedni drugima nikada se ne čuva na Viberovim serverima nakon što je isporučeno. Čim su poruke poslate, zahvaljujući šifrovanjem s-kraja-na-kraj, nijedna treća strana (pa ni Viber) nema ključ kojim bi mogli da otključaju poruku. Ključ imaju samo osobe koje su poslale i primile poruku.

"Odlučni smo u nastojanju da ljudima omogućimo što više načina za grupnu komunikaciju tokom ove situacije, da ne moraju fizički da budu na istom mjestu. Kako se COVID-19 pandemija širi, sve više ljudi posao obavlja od kuće, zato želimo da im osiguramo jednostavan nastavak rada gde god da se nalaze, kao i laku komunikaciju s dragim osobama", izjavio je Ofir Eyal, operativni direktor Rakuten Vibera.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije