Programi

Virtuelno dizajnirajte životni prostor

Virtuelno dizajnirajte životni prostor
Foto: N.N. | Virtuelno dizajnirajte životni prostor

Kad pretražujete internet stranice o arhitekturi i dizajnu interijera trošite bezbrojne sate na planiranje svog životnog prostora ne biste li voljeli prvo planirati virtuelno?

Postoje aplikacije, knjige i uputstva koje možete kupiti, ali takođe možete koristiti i besplatne online virtuelne programe za planiranje i dizajniranje uređenja interijera, sobe, kuhinje, kupatila i kancelarijskog prostora, bez potrebe za prethodnim znanjem o dizajnu. Ono što je najvažnije, svi programi su besplatni i spremni za vas  isprobajte boje, premjestite zidove, a sve to bez ikakve kupovine!

Design A Room

Mrzite li kad morate pokupiti desetine uzoraka materijala u nekoliko prodavnica te kod kuće isprobati sve kombinacije u svom prostoru? Problem je riješen! Armstrong ima lijep 3D virtualni program koji vam omogućava da isprobate različite kombinacije boja parketa, ormarića, stropova, zidova, pa čak i radnih ploča, sve iz udobnosti doma.

Design a Room, besplatni online 3D alat, omogućava vam da odaberete sobu u domu, a zatim stil (u rasponu od savremene, preko tradicionalne do globalne fuzije) i poigrate se bojama, teksturama i dezenima.

Homestyler

Ovaj program je lak za korištenje i ne zahtijeva formalno obrazovanje.

Da biste napravili tlocrt, jednostavnim klikom miša stvarate, određujete dimenziju, pa čak napravite i kose zidove unutar svog dizajna. Nudi vam se veliki izbor vrata i prozora i ne zahtijeva prethodno znanje o vrstama, razmacima i slično. Kod Homestylera je zgodno da se može koristiti besplatna verzija ili kupiti profesionalna Homestyler PRO.

Alati za opremanje i uređivanje omogućavaju vam da u plan povučete i ispustite ormariće, aparate, namještaj i svaki dekor kojeg se možete sjetiti.

RoomSketcher

RoomSketcher je online program jednostavan za upotrebu i u svojoj osnovnoj verziji  potpuno besplatan. Jednostavan je za korištenje, a vama će pružiti mogućnost osnovnog dizajna, ili redizajna, vašeg prostora.

Možete nacrtati samo jednu prostoriju ili odmah cijeli stan. Sve se radi na principu draganddrop. Dolazi s velikom kolekcijom postojećih modela namještaja, koje jednostavno odvučete na poziciju u planu te tako vrlo lako možete namjestiti prostor po svojoj želji, promijeniti raspored namještaja i na kraju snimiti 3D slike prostora.

3Dream

3Dream čini planiranje i uređenje vašeg prostora vrlo jednostavnim. S velikom ponudom modela, tekstura i materijala u galeriji možete lako stvoriti odličan 2D i 3D dizajn sobe te ga podijeliti sa svojim prijateljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije