Programi

Vještačka inteligencija nadvladala bivše Dota 2 profesionalce

Vještačka inteligencija nadvladala bivše Dota 2 profesionalce
Foto: N.N. | Vještačka inteligencija nadvladala bivše Dota 2 profesionalce

Vještačka inteligencija kompanije OpenAI je uspjela da pobijedi i neke od bivših najboljih igrača u Dota 2. Ovaj AI je nadvladao Team Human, kako je predstavljena strana od krvi i mesa, sa lakoćom i konačnim rezultatom od 2:1.

Ljudsku ekipu su činili neki od nekadašnjih najboljih Dota 2 profesionalaca, sada uglavnom komentatora, poput Blitza i Merlinija, a drugoj strani nije potrebno predstavljanje, već je potrebno znati da je vezala dvije pobjede zaredom, a treći meč je izgubljen zahvaljujući gledaocima.

Gledaoci su u trećem meču imali prilike da odbaru herore sa kojima će vještačka inteligencija igrati, što izgleda njoj nije pogodovalo pa je Team Human tu ostvario pobjedu.

Da publika nije imala prilike da bira "sabotira" AI herojima, vrlo vjerovatno bi se i treći meč završio porazom za ljude.

Ono što vraća nadu pravim igračima je činjenica da bot još uvijek ne može da se prilagodi različitim pravilima, u ovom slučaju je to promjena postavke heroja, ali AI ima sposobnost da uči pa je pitanje kada to više neće predstavljati problem.

Sljedeći veliki test za obe strane će se odigrati krajem avgusta na najvećem Dota 2 turniru, The International 2018, gdje će najbolji od najboljih igrati protiv naprednog bota.

(RUR)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije