Programi

"Vrijeme za paniku": Tinder se bori protiv zlih namjera

"Vrijeme za paniku": Tinder se bori protiv zlih namjera
Foto: N.N. | "Vrijeme za paniku": Tinder se bori protiv zlih namera

Tinder preduzima sve više koraka ka poboljšanju sigurnosti korisnika, uvodeći funkcije koje pružaju mogućnost prijavljivanja, "Panic button" opcije, pa čak i mogućnosti da se službe vlasti pozovu na određenu lokaciju.

Matična kompanija Tindera, Match, ima udio u aplikaciji za praćenje lokacije i lične bezbjednosti pod nazivom Noonlight. Funkcije bi trebalo da se testiraju u SAD-u od kraja januara.

Ako neki sastanak pođe po zlu, korisnici Tindera će moći da aktiviraju alarm putem alata Noonlight u okviru Tinder aplikacije.

Tada će biti zahtevana šifra. Ako korisnik ne unese šifru, dobiće poruku od Noonlight dispečera. Ako korisnik ne odgovori na poruku, Noonlight će ih pozvati. U slučaju da nema odgovora na poziv ili korisnik potvrdi da je pomoć potrebna, Noonlight će kontaktirati policiju.

Da bi koristili tu funkciju, korisnici će morati da dijele svoje podatke o lokaciji u realnom vremenu sa aplikacijom. Match kaže da se te informacije neće koristiti za marketing ili bilo šta drugo, već da bi trebalo da ih obrađuje Noonlight, piše Engadget.

Oni koji uključe tu funkciju moći će da prikažu i bedž na svom Tinder profilu. Ovo će, nadaju se u kompaniji, odvratiti one sa štetnim namjerama.

Naravno, uvijek postoji mogućnost da se alarm može slučajno aktivirati tokom sastanka koji ide dobro, ali kompanija kaže da je to rizik koji su spremni da preuzmu.

Prošle godine je uveden sistem upozorenja za putnike kako bi zaštitio LGBTQ korisnike u zemljama koje ih diskriminišu. Međutim, kada je u pitanju sigurnost podataka unutar same aplikacije, njena reputacija nije tako dobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije