Programi

WhatsApp Web uvodi funkciju zaključavanja ekrana

WhatsApp Web uvodi funkciju zaključavanja ekrana
Foto: Unsplash / Ilustrativna fotografija | WhatsApp Web uvodi funkciju zaključavanja ekrana

WhatsApp Web je u beta fazi nove funkcije zaključavanja ekrana kako bi privatnost bila bolja.

WhatsApp Web uveo je očekivanu funkciju zaključavanja ekrana, kako bi se poboljšala privatnost korisnika. Ova funkcija je do sada bila u razvoju, a sada je dostupna odabranoj grupi učesnika beza programa.

Nova funkcija pruža korisnicima mogućnost da zaštite svoj WhatsApp desktop beta aplikaciju lozinkom, kako bi se spriječio neovlašćeni pristup.

Kako bi aktivirali ovu funkciju, korisnici moraju da ažuriraju najnoviju verziju WhatsApp Web beta i da se pridruže zvaničnom beta programu.

Nakon, aktivacije, razgovori korisnika su zaštićeni iza upita za lozinku.

Podešavanja mogu da se podese prema potrebi, odnosno tako da korisnik bira kada se pojavljuje upit za lozinku. Ukoliko korisnik zaboravi lozinku, moraju da se odjave i da se ponovo prijave skeniranjem QR koda.

Funkcija zaključavanja ekrana pruža značajnu prednost privatnosti. Čak i ako neovlašćena osoba dobije pristup računaru, njihovo WhatsApp ćaskanje i poruke ostaju nedostupni ukoliko se ne zna lozinka.

Obaveštenja se potiskuju kada je ekran zaključan, čime se dodatno povećava nivo privatnosti. Ova mjera obezbjeđuje povjerljivost razgovora i sprečava pokušaje pristupa ličnim podacima.

Funkciju zaključavanja ekrana progresivno se uvodi za sve korisnike WhatsApp Web bete koji imaju najnoviju verziju. WhatsApp razvija nove funkcije u beta verziji, uključujući nalepnice generisanje vještačkom inteligencijom i opciju za više naloga. U jednoj od nedavnih beta verzija prikazana je funkcija zakazanog grupnog poziva.

(PC Press)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije