Programi

WhatsApp će izgubiti milione korisnika zbog zastarjelih telefona

WhatsApp će izgubiti milione korisnika zbog zastarjelih telefona
Foto: N.N. | WhatsApp će izgubiti milione korisnika zbog zastarjelih telefona

Popularna aplikacija za pozive i komunikaciju preko Interneta, WhatsApp, koja ima više od 1.5 milijardri korisnika, uskoro će izgubiti nekoliko miliona ili nekoliko desetina miliona korisnika koji ga upotrebljavaju na zastarjelim uređajima.

Facebook, koji je vlasnik WhatsApp-a, nazvao je to "teškom odlukom", ali smatra da je njihova obaveza da korisnicima pruži najbolje iskustvo, što na starim verzijama Android, Apple i Windows telefona nije u mogućnosti da obezbijedi.

Da bi od 1. februara sljedeće godine korisnici mogli da upotrebljavaju WhatsApp, moraće da imaju najmanje iPhone 5 sa instaliranim iOS 9 operativinim sistemom, ili Android telefon sa najmanje Android 4.0 OS-om.

Korisnici Windows Phone uređaja neće biti u mogućnosti da upotrebljavaju WhatsApp od 1. januara sljedeće godine. Nezavisni izvještaji kažu da će ova promjena uticati na milione korisnika, koji i dalje koriste stare pametne telefone.

Inače, ovo bi mogao da bude korak ka ostvarenju planova koje je Mark Zakerberg, vlasnik Facebook-a, najavio ranije tokom ove godine – ujedinjenje messaging funkcija za sve tri platforme u njihovom vlasništvu (Facebook, Instagram i WhatsApp).

(PC Press)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije