Programi

WhatsApp ima još jednu novu opciju

WhatsApp ima još jednu novu opciju
Foto: Image by HeikoAL from Pixabay | WhatsApp ima još jednu novu opciju

Suočen sa odlaskom velikog broja korisnika, zbog uvođenja novih pravila privatnosti, WhatsApp je, izgleda, riješen da na svaki način pokuša da zadrži što veći broj postojećih, kao i da proba da privuče još novih.

Zato je ta platforma upravo predstavila nove opcije za PC i Mac računare. Korisnici desktop verzije aplikacije, od ove nedjelje, imaju mogućnost obavljanja glasovnih i video poziva.

WhatsApp posebno naglašava da su pozivi zaštićeni "end-to-end" enkirpcijom, bilo da je riječ o komunikaciji između dva računara, ili računara i pametnog telefona.

Inače, mobilna WhatsApp aplikacija za Android i iOS još od ranije nudi mogućnost glasovnih i video poziva, a ta opcija je sada, nakon testiranja sprovedenog tokom prošle godine, postala dostupna i u desktop verziji, piše "The Verge".

Obavljanje glasovnih i video poziva za sada je moguće samo između dva korisnika, odnosno "jedan na jedan". Iz WhatsApp-a najavljuju i uvođenje opcije za obavljanje grupnih poziva, ali još uvek nije poznato kada se to može očekivati.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije