Programi

WhatsApp pegla zadnje detalje prije puštanja nove funkcije

WhatsApp pegla zadnje detalje prije puštanja nove funkcije
Foto: Ilustracija | WhatsApp pegla zadnje detalje prije puštanja nove funkcije

Takozvani Dark Theme osmišljen je tako da olakšava pregled poruka u uslovima slabog osvjetljenja, a produžuje i vijek trajanja baterije. Na promjenama aplikacije u vlasništvu Facebooka radi se već mjesecima.

Internet stranica WaBetaInfo, poznata po praćenju razvoja neobjavljenih verzija aplikacija, otkriva da je mračni način rada spreman za objavu na Androidu i iOS-u.

"WhatsApp nastavlja raditi na tamnom načinu rada, poboljšavajući posljednje detalje prije izlaska. Nastavlja se dodavanje novih funkcija pa je normalno ako ne vidite Dark Theme u WhatsApp-u jer je još u fazi izrade", piše WaBetaInfo.

Ostaje nepoznato kad će se nova funkcija pojaviti u aplikaciji, a WhatsApp po običaju ne komentariše stvari koje još ne postoje. Razlog dugog čekanja je "osiguranje najboljeg iskustva bez bugova", navodi WaBetaInfo.

Facebook je već pokrenuo funkciju tamnog načina rada za svoju aplikaciju Messenger, a podržavaju ga i druge popularne aplikacije poput Gmaila, Reddita i YouTubea.

Uprkos tome što još ne zna kad će se opcija službeno pojaviti u WhatsAppu, neki su korisnici već otkrili način kako da se koriste ovom funkcijom. Zaobilazni pristup, koji je u decembru dijeljen na društvenim mrežama, uključuje bag unutar Android aplikacije i trenutno radi samo za korisnike beta verzije WhatsAppa na telefonima s instaliranim sistemom Android 10.

(tportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije