Programi

WhatsApp priprema novo iznenađenje za korisnike

WhatsApp priprema novo iznenađenje za korisnike
Foto: Ilustracija | WhatsApp priprema novo iznenađenje za korisnike

Posljednjih sedmica WhatsApp razvija mnoge nove opcije koje bi korisnicima trebalo da budu dostupne u skoroj budućnosti.

Posljednja je bila 'Ignore archived chat', koja je trebalo da spriječi da se sačuvani razgovori dearhiviraju pristizanjem novih poruka.

WhatsApp bi trebalo da poboljša i trenutne opcije svojih naljepnica, dodajući im neka nova svojstva.

O čemu je zapravo riječ?

Za početak treba znati da opcija Animated Stickers još nije dostupna korisnicima.

WhatsApp intenzivno radi na tim opcijama u ažiriranjima aplikacije za Androide, iOS i web, dodajući im razna poboljšanja i ispravke uočenih bugova. Ne treba da vas čudi ako ste ažurirali WhatsApp i još uvijek ne vidite tu opciju. Ona će u budućnosti biti dostupna svima.

Velika vijest je i da WhatsApp radi na implementaciji animiranih naljepnica. Nešto slično već se svojevremeno pokušavalo, ali nakon testiranja WhatsApp je bio odustao od implementacije animiranih stickera.

Kako će to funkcionisati?

Animirane naljepnice dolaziće u posebnom paketu i biće uvijek animirane, za razliku od GIF-ova koji se reprodukuju nekoliko sekundi.

WhatsApp takođe radi na uključivanju podrške za animirane naljepnice u iOS aplikaciji, a biće vidljive i na internet stranici WhatsAppa.

Za sada još nije poznato kada će WhatsApp omogućiti ovu opciju. Prvi testovi pokazali su da ova opcija radi jako dobro, postojaće i podrška za stickere iz drugih izvora, a ova bi funkcija uskoro trebalo da bude dostupna svima.

Ako vam je stalo do toga da budete među prvima koji će slati i primati animirane naljepnice, redovno ažurirajte WhatsApp na najnoviju dostupnu verziju.

(Tportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije