Programi

WhatsApp radi na novoj funkciji

WhatsApp radi na novoj funkciji
Foto: Unsplash/Mourizal Zativa | WhatsApp radi na novoj funkciji
N.N.

WhatsApp očigledno radi na potpuno novoj funkciji, koja bi uskoro mogla biti objavljena. Najnovija iOS beta verzija dolazi s novom funkcijom alata za crtanje, koja pomaže u podešavanju slika na iOS-u.

Vijest stiže iz objave sajta WaBetaInfo. Popularna platforma za razmjenu poruka planira da uvede novu funkciju koja će poboljšati mogućnosti prilagođavanja za svoju ogromnu korisničku bazu. Trenutno je ova verzija iOS beta verzije 22.8.0.73 dostupna samo u određenim regijama i još nije stigla do live builda. Međutim, gledajući slike, možemo vidjeti da to donosi dodatne opcije za funkciju alata za crtanje.

Aplikacija WhatsApp već nudi alate za crtanje, ali novo ažuriranje proširiće se na alate koji se nude korisnicima. Ovaj novi skup alata za crtanje omogućiće korisnicima da skiciraju po slikama ili ih uređuju s prilagođenim bilješkama. U prošlosti su korisnici imali pristup samo jednoj polovci za osnovne mogućnosti crtanja. Ali sada, novi screenshotovi ekrana, koje je objavio WaBetaInfo, pokazuju tri nove debljine olovke, zajedno s novom opcijom alata za zamagljenje u novom setu.

Ove funkcije bi uskoro mogle stići i na Android verziju beta aplikacije. WhatsApp redovno testira veliki broj novih funkcija koje na kraju stižu u live build nekoliko nedjelja ili čak mjesecima nakon toga. Ponekad se ove funkcije takođe i ukidaju tokom javnih testova u beta verzijama ili se modifikuju.

Kako djeluje na snimku ekrana, ovo su zapravo samo još tri različite debljine olovke, a nadajmo se da će WhatsApp implementirati i opcije tipa crtanja ravnih linija, prepoznavanja određenih geometrijskih oblika (pravougaonik, trougao, krug...) i sličnih opcija koje bi značajno popravile iskustvo skiciranja po slikama.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije