Programi

Windows 11 Notepad funkcija pomoći će vam da pišete sa sigurnošću

Windows 11 Notepad funkcija pomoći će vam da pišete sa sigurnošću
Foto: Twitter / Printscreen | Windows 11 Notepad funkcija pomoći će vam da pišete sa sigurnošću

​Od dobijanja podrške od Kopilota do obećanja da će pomoći korisnicima da pišu tekst sa različitim tonovima i dužinama uz "Cowriter", Notepad aplikacija bila je u vijestima u posljednjih nekoliko mjeseci iz dobrog razloga.

Alat za provjeru pravopisa u Notepadu pomoći će vam da izražavate svoje ideje bez brige o pravopisnim greškama. Pored toga, Microsoft ima još jednu planiranu funkciju za Notepad koja će vas spasiti od štamparskih grešaka.

Microsoft radi na alatu za provjeru pravopisa za aplikaciju Notepad, omogućavajući vam da efikasno izražavate svoje misli bez brige o pravopisnim greškama. Ne samo da će provjeravati pravopisne greške, već će Notepad takođe moći automatski da ispravlja te greške tako da ne morate da gubite vrijeme. Ali ako želite da poboljšate svoje vještine pravopisa, možda ćete željeti da uključite prekidač za provjeru pravopisa sa isključenom automatskom korekcijom.

Kako je primjetio Windows entuzijasta PhantomOcean3 (@PhantomOfEarth), nadolezeći alat za provjeru pravopisa može se uključiti ili isključiti iz postavki Notepada. Ali provjere pravopisa mogu biti dosadne u određenim slučajevima, kao što je kada pišete tehničke termine, gdje čine više štete nego koristi. Tu će mogućnost izbora za koje vrste fajlova provjeravati pravopisne greške, biti od velike pomoći u Notepadu.

Trenutno u izradi, alat za provjeru pravopisa u Notepadu će vam omogućiti da isključite provjeru pravopisa i automatsku korekciju za određene vrste fajlova. Efikasno, možete zadržati provjeru pravopisa uključenu, dok je isključujete za određene tekstualne formate.

Ova funkcija primjećena je na Notepad verziji 11.2402.18.0, koja je viša od trenutno dostupnog Notepada 11.2401.26.0. Ako uporedite ova dva broja verzije, prva od njih izgleda kao jedno od narednih glavnih ažuriranja. Međutim, nema informacija o tome kada će biti dostupna korisnicima, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije