Programi

Windows 11 dobija ugrađeni skener QR kodova

Windows 11 dobija ugrađeni skener QR kodova
Foto: Pixnio | Windows 11 dobija ugrađeni skener QR kodova

Oni koji su prijavljeni za Windows Insider program mogu iskusiti nove promjene prije nego što stignu u konačnu javnu verziju. Najnovije ažuriranje za testere na programu donosi ugrađeni skener QR kodova. Ova funkcija će omogućiti korisnicima da skeniraju QR kodove koristeći Snipping Tool. Dodatno, Snipping Tool sada podržava i emotikone.

Microsoft je dodao ažuriran Snipping Tool u Windows 11. Verzija Snipping Tool 11.2404.37.0 dodaje dvije korisne funkcije. Naša omiljena je sposobnost detektovanja QR kodova. Sjećate se trenutaka kada ste vidjeli QR kodove u člancima ili na nekom sajtu i morali ste da uzmete telefon da ih skenirate? To se mijenja jer ćete sada moći da skenirate QR kodove na svom računaru tako što ćete napraviti snimak ekrana.

Sve što treba da uradite je da napravite snimak ekrana koristeći prečicu na tastaturi ili otvaranjem alatke za isjecanje. Snipping Tool će skenirati snimak ekrana za tekst kao i obično, ali će sada takođe tražiti i QR kodove. Ako detektuje QR kod, omogućiće vam da pratite link u njemu kao što biste radili na telefonu. Ovo je korisna funkcija za mnoge.

Pored toga, Snipping Tool je dobio podršku za emotikone. Možete pristupiti emotikonima sa trake alatki na vrhu. Ovi emotikoni nisu 2D emotikoni, već su Microsoftovi 3D emotikoni. Možete ih postaviti na snimak ekrana radi isticanja. Osim toga, oblici u Snipping Tool sada imaju nivo prozirnosti. Takođe je dodat i lenjir, koji se može koristiti pritiskom na CTRL + R na tastaturi.

Iako su ove funkcije korisne, još uvijek im ne možete pristupiti, osim ako niste tester Windows Insajder. Možete se prijaviti da budete Windows Insajder tester na zvaničnom sajtu Microsofta. Što se tiče dolaska u stabilnu verziju, na to pitanje još uvijek nema odgovora. Međutim, trebalo bi očekivati da će biti dostupno nešto kasnije. Možete nastaviti da provjeravate prisustvo ove funkcije u Snipping Toolu. Budite sigurni da redovno ažurirate Windows na svom računaru, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije