Programi

Windows 11 ponovo ima problem

Windows 11 ponovo ima problem
Foto: Twitter / Printscreen | Windows 11 ponovo ima problem

Problemi sa Windows 11 operativnim sistemom nastavljaju se i sa najnovijim ažuriranjem. Osim što korisnici izvještavaju da ne mogu da instaliraju najnoviju verziju, oni koji uspiju se žale na značajno smanjenje performansi igara.

Korisnici su se u većem broju žalili sajtu Windows Latest o nizu problema. Prva grupa korisnika prijavljuje da nakon što pokrenu instalaciju ažuriranja, dolazi do prekida, restartovanja računara i novog neuspješnog pokušaja instalacije. Druga grupa korisnika ističe da su nakon uspješne instalacije počele da se javljaju poruke o grešci u operativnom sistemu. Treća i najproblematičnija grupa su korisnici koji su primjetili značajno smanjenje performansi igara, uključujući popularne naslove kao što su Fortnite i Horizon Zero Dawn.

Još uvijek nema zvaničnog rješenja od strane Microsofta. Ova situacija nije jedinstvena; u prošlosti su već postojali nizovi problema sa Windows 11 ažuriranjima. Na primjer, "Preview" ažuriranje KB5030310 za Windows 11 22H2 verziju donijelo je probleme sa File Explorer aplikacijom, što je uzrokovalo dodatne greške i sporije vrijeme odziva sistema.

Stručnjaci preporučuju oprez korisnicima koji još uvijek nisu instalirali najnovije ažuriranje. Ukoliko ipak želite da isprobate nove funkcije, postupak je sljedeći: idite u Settings, zatim izaberite Windows Update i opciju Check for Updates. Nakon što uređaj detektuje novo ažuriranje, kliknite na "Download and install". Ali budite spremni na moguće komplikacije.

Sajt Windows Latest, kome su stigle žalbe, testirao je ažuriranje na sopstvenim računarima i došao do sličnih zaključaka. Tako da, ako ste u mogućnosti, možda je najbolje da sačekate da Microsoft pruži rješenje prije nego što preuzmete ažuriranje, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije