Programi

Windows kopiranje pomoću AI

Windows kopiranje pomoću AI
Foto: Twitter / Printscreen | Windows kopiranje pomoću AI

​Microsoft dodaje novu funkciju naprednog lijepljenja u PowerToys za Windows 11 koja može da konvertuje vaš sadržaj međuspremnika u hodu uz moć vještačke inteligencije. Nova funkcija može pomoći ljudima da ubrzaju svoje radne tokove radeći stvari kao što su kopiranje koda na jednom jeziku i lijepljenje na drugi, iako njeni najbolji trikovi zahtjevaju OpenAI API kredite.

Napredno lijepljenje je uključeno u PowerToys verziju 0.81 i, kada je omogućeno, može se aktivirati posebnom komandom tastera: Windows taster + Shift + V. To otvara prozor naprednog lijepljenja koji nudi opcije konverzije lijepljenja uključujući običan tekst, markdaun i JSON. 

Ako omogućite Paste vith AI u podešavanjima Advanced Paste, takođe ćete vidjeti OpenAI prompt gdje možete da unesete konverziju koju želite - sažeti tekst, prevode, generisani kod, prepisivanje iz opuštenog u profesionalni stil, Ioda sintaksu ili bilo šta drugo možete misliti da tražite, prenosi "PCpress". 

Međutim, postoje preduslovi za korištenje ove funkcije. Moraćete da dodate OpenAI API ključ u PowerToys i moraćete da kupite kredite za svoj OpenAI nalog ako ih nemate. (API krediti se razlikuju od plaćenog ChatGPT naloga.) 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije