Programi

X Blue pretplatnici mogu da sakriju svoju plavu oznaku

X Blue pretplatnici mogu da sakriju svoju plavu oznaku
Foto: Tanjug/AP | X Blue pretplatnici mogu da sakriju svoju plavu oznaku

Plava oznaka se neće pojaviti na profilima korisnika koji odluče da je sakriju.

Jedna od glavnih prednosti Twitter Blue-a, koji je sada poznat kao "X Blue", bila je da svako na platformi ko je voljan da plati da i za to dobiti željeni plavi verifikacioni znak. Međutim, u posljednjih nekoliko mjeseci, pretplatnici su bili nezadovoljlni zbog toga što moraju da plate 8 dolara mjesečno ili 84 dolara godišnje za ovu uslugu.

Sada, prema izvještajima TechCrunch-a, kompanija je ažurirala svoju stranicu za podršku. X Blue sada ima novi dodatak za članove: mogućnost sakrivanja verifikacionog znaka na svom nalogu.

U dijelu "Prilagođavanje profila" u podešavanjima naloga, pretplatnici sada mogu pronaći novu opciju "Sakrijte vaš plavi verifikacioni znak".

Aktiviranjem ove opcije, znak više neće biti prikazan na profilu i pored korisničkih imena u objavama. Međutim, kompanija upozorava da se znak i dalje može pojaviti na nekim mjestima.

Takođe, neke funkcije možda neće biti dostupne dok je njihov verifikacioni znak sakriven. Nije navedeno koje funkcije postaju nedostupne. Takođe, Twitter je implementirao nekoliko promena za korisnike koji plaćaju pretpatu od kada je Elon Musk preuzeo kompaniju.

Povećan je limit za objave korisnika Twitter Blue-a, na 25.000 karaktera. Zatim, kompanija radi na razvoju novih alata za objavljivanje dužeg sadržaja nego što je to trenutno moguće. Takođe, proširen je limit za trajanje video zapisa na 3 sata. U međuvremenu, društvena mreža postaje sve manje privlačna za korisnike koji je koriste besplatno.

U julu je objavljeno da će biti ograničen broj direktnih poruka koje korisnici koji ne plaćaju za uslugu mogu da pošalju. Cilj je navodno suzbijanje neželjenih poruka.

Nešto ranije je takođe postavljen strogi limit na broj tvitova koje korisnik može vidjeti tokom dana zbog "ekstremnih nivoa preuzimanja podataka." Iako je ograničenje bilo privremeno, neverifikovani nalozi su prvobitno bili ograničeni na 600 postova dnevno.

Razvojni programer Alessandro Paluzzi prvi je primijetio mogućnost skrivanja verifikacionih znakova u martu. Na osnovu slika koje je Paluzzi podijelio, postupak verifikacije će ostati isti, uz zahtjev da korisnici dostave vladin ID radi autentifikacije njihovog identiteta. Sada jednostavno neće biti očigledno na prvi pogled da neko plaća za X Blue.

(PC Press)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije