Programi

YouTube ima novu AI opciju

YouTube ima novu AI opciju
Foto: Pixabay | YouTube ima novu AI opciju

YouTube je i zvanično dobio AI opciju "Jump Ahead", a trenutno je dostupna samo premijum korisnicima Android aplikacije. Radi se o novitetu koji omogućava da se preskoče "dosadni" dijelovi videa, a eksperti upozoravaju da će to još više uticati na koncentraciju.

Sve je manje stvari koje nam drže pažnju, a najviše su ugrožene generacije koje odrastaju s internetom. Nova "Jump Ahead" opcija omogućava preskakanje manje zanimljivih dijelova nekog videa, a kako bi korisnici u rekordnom roku dobili ono što je najzanimljivije. Interesantni dijelovi se određuju na osnovu podataka o sadržajima na kojima se korisnik ranije najviše zadržavao i AI predviđanja.

I sami često premotavamo i preskačemo ono što nas ne zanima, a AI će to još više ubrzati. Nova YouTube opcija funkcioniše preko "Jump Ahead" tastera koji se pojavljuje u donjem desnom uglu videa kad neko pokuša da ubrza snimak. Na ekranu se onda vidi tekst u kojem se korisnik obavještava da će biti preusmjeren na onaj deo videa koji je najveći broj korisnika prepoznao kao zanimljiv.

YouTube testira i AI “Ask” taster koji premijum korisnicima omogućava da postavljaju specifična pitanja o videu koji gledaju ili da pronađu slične sadržaje kroz komunikaciju sa chatbot-om.

Opcije već mogu da se isprobaju na youtube.com/new.

(PC Press)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije