Programi

YouTube pretplata poskupjela u SAD

YouTube pretplata poskupjela u SAD
Foto: YouTube | YouTube pretplata poskupjela u SAD

Mjesečna YouTube pretplata poskupjela je u SAD na Premium nalozima za dva dolara, dok je YouTube Music servis poskupio za jedan dolar, piše 9to5Google.

S obzirom na to da je poskupljenje došlo bez zvaničnog saopštenja kompanije Google ili same YouTube platforme, moguće je da će nove cijene stići i u druge dijelove svijeta, uključujući Srbiju.

Umjesto dosadašnjih 11,99 dolara, američki korisnici će za zadovoljstvo gledanja snimaka bez reklama na Premium nalozima plaćati 13,99 dolara. S druge strane, YouTube Music platforma koja omogućava slušanje pjesama i podkastova tamo sada umjesto 9,99 košta 10,99 dolara mjesečno.

Pomenuta poskupljenja odnose se na pojedinačne pretplate, a porodnični paket koji može koristiti do pet ljudi, zasada je ostao isti i košta 22,99 dolara mjesečno, s obzirom na to da je krajem prošle godine poskupio. Godišnja pretplata uvedena u januaru ove godine takođe je poskupela i sada košta 140 dolara, a sa njom se može uštedi tridesetak dolara u odnosu na mjesečno plaćanje.

Dok podiže cijene pretplate, platforma paralelno korisnicima koji koriste besplatnu verziju servisa povećava broj reklama koje se prikazuju u video snimcima, a uz to pokušava i da onemogući blokere oglasa.

Naime, više korisnika je prijavilo pojavljivanje iskačućih prozora u kojima im YouTube preti da će blokirati plejer posle tri videa ukoliko ne isključe blokere reklama, nudeći im ujedno da pređu na pretplatnički YouTube Premium.

(Benchmark.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije