Programi

iOS 12: Spas za grupna obavještenja

iOS 12: Spas za grupna obavještenja
Foto: N.N. | iOS 12: Spas za grupna obavještenja

Apple-ovi inženjeri su mislili na korisnike prilikom razvijanja najnovije verzije iOS-a i zahvaljujući tome, uskoro nam stižu grupna obavještenja. Dugo smo ih očekivali, iako je to skoro obavezna inovacija.

Generalno se ne bavimo analizom funkcija koje su različite u iOS-u i Androidu, ali grupna obavještenja su bila bolna tačka za korisnike iPhone-a, tako da su programeri jednostavno morali da uključe ovu funkciju u iOS. Trenutno, ako čitamo iMagazin prepiske u iMessage-u, svako obavještenje se pojavi zasebno u Notification Centru. Isto važi za objave na Twitteru, notifikacije sa Facebook-a i slično.

Takođe se može dogoditi da obavještenja nisu transparentna, i da se iz tog razloga lako izgube, a korisniku bi mogla biti važna. Međutim, Craig Federighi i njegov tim su razmislili o ovom problemu i od sada će sistem prikupljati iste elemente na jedno mjesto. Naravno, možemo ih pregledati jedno po jedno, ali kada je riječ o pretpregledu obavještenja, sistem je transparentniji i nudi bolje rješenje.

Ovo rješenje bi zaista moglo biti od pomoći korisnicima, koji više neće morati da provjeravaju svoje telefone svakog minuta. Zato ga željno iščekujemo!

(inmagazin)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije