Banja Luka

Addiko bank donirao dječije igralište na Starčevici

Addiko bank donirao dječije igralište na Starčevici
Foto: Ugovore potpisali Mario Ivanković i Igor Radojičić | Addiko bank donirao dječije igralište na Starčevici

BANJALUKA - Mališani u naselju Starčevica uskoro će dobiti novi prostor za igru i druženje, jer su u petak ugovor o donaciji za izgradnju novog dječjeg igrališta u vrijednosti od 20.000 KM potpisali gradonačelnik Igor Radojičić i Mario Ivanković, direktor Addiko banka.

Radojičić je rekao da je Starčevica najveća gradska mjesna zajednica i  da ima više stanovnika nego većina opština u RS i BiH, te je izrazio zahvalnost Addiko banku na ovoj donaciji. 

"Addiko bank se odlučio da u Ulici Sime Miljuša izgradi novo dječje igralište. Akcija traje i ovom prilikom pozivam druge društveno odgovorne kompanije da se priključe jer ima još dosta lokacija i inicijativa", rekao je Radojičić.

Dodao je da se nada da će onaj dio posla koji imaju obje ugovorene strane biti uspješno završen.

Radojičić je rekao da se 19. septembra očekuje otvaranje igrališta u Obilićevu, koje je donacija "Hemofarma", a koje je peto u okviru ove akcije. 

"U toku je izgradnja još nekoliko igrališta, a treba početi i gradnja na Abaciji i u Boriku. Očekujem da u toku jeseni završimo sve potpisane ugovore i da građani na oko 15 lokacija u gradu imaju potpuno nova igrališta", istakao je Radojičić. 

Ivanković je naglasio da je Addiko bank pokazao svoju opredijeljenost da podrži lokalne zajednice u kojima djeluje. 

"Rado smo se odazvali inicijativi Gradske uprave da podržimo ovu akciju. Djeca jesu u središtu naše korporativne strategije i zadovoljni smo što ćemo našim najmlađim sugrađanima omogućiti sigurno i adekvatno mjesto za igru", kazao je Ivanković. 



 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije