Banja Luka

Addiko opremio kabinet "Čitalići"

Addiko opremio kabinet "Čitalići"
Foto: N.N. | Addiko opremio kabinet "Čitalići"

​BANJALUKA - Predstavnici Addiko Bank donirali su stolove i ormare Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Banjaluci, a učenici i zaposleni ove škole to su iskoristili za opremanje kabineta koji su nazvali "Čitalići".

U ovom kabinetu učenici volonteri čitaće svojim vršnjacima sa poteškoćama u razvoju.

"U okviru naše strategije društveno odgovornog poslovanja odlučili smo da doniramo namještaj OŠ 'Branko Radičević' iz Banjaluke, kako bismo doprinijeli da vrijeme koje učenici provedu u školi bude što korisnije i zanimljivije", rekao je Dalibor Ličina, regionalni menadžer prodaje Addiko Bank Banjaluka.

Istakao je da su nastavnici odmah prionuli na posao i namještajem koji su im donirali opremili dodatni kabinet u školi, koji će, pored toga što izgleda kao idealno mjesto za učenje i kreativni rad, poslužiti učenicima da zajedno usvajaju znanje.

Nataša Zrnić, direktorica OŠ "Branko Radičević" u Banjaluci, rekla je da im je Addiko Bank pomogao u opremanju kabineta "Čitalići", u kojem su uz pomoć učenika i nastavnika napravili čitaonicu, ali i prostor koji će u budućnosti moći koristiti za kreativne radionice.

"Zahvalni smo na ovoj vrijednoj donaciji, koja je došla u pravo vrijeme, jer je ideja o kabinetu 'Čitalići' već postojala, ali smo čekali priliku i podršku kako bi zaživjela u praksi", kazala je Zrnićeva.

Dodala je da je ovom donacijom Addiko Bank učenicima poklonio sasvim novi prostor, a učenicima sa poteškoćama u razvoju novu aktivnost koju mogu ponuditi.

Addiko Bank u BiH kontinuirano radi na projektima koji unapređuju životne uslove djece i mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije