Banja Luka

Akcija Doma zdravlja: Organizovani pregledi za stanovnike MZ Krupa na Vrbasu

Akcija Doma zdravlja: Organizovani pregledi za stanovnike MZ Krupa na Vrbasu
Foto: Ustupljena fotografija | Akcija Doma zdravlja: Organizovani pregledi za stanovnike MZ Krupa na Vrbasu

Dom zdravlja Banjalukasprovodi ciklus preventivnih zdravstvenih pregleda za stanovništvo našeg grada u sklopu akcije "Za tvoje dobro".

U okviru ove akcije pregledi su organizovani za stanovnike Krupe na Vrbasu, a ambulantu u ovoj mjesnoj zajednici posjetila je Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika.

"Projekat preventivnih pregleda svakako je jedan od najvažnijih projekata koje grad Banjaluka realizuje sa Domom zdravlja u našoj lokalnoj zajednici. U vremenu kada je sve veći broj oboljelih od različitih vrsta karcinoma, ali i drugih bolesti, na ovaj način pokušavamo da pratimo svjetske standarde i da idemo korak naprijed, odnosno da radimo više na ranom otkrivanju i prevenciji bolesti", istakla je Šukalo.

Takođe je pozvala sugrađane da se odazovu pozivu na preventivne preglede jer je, kako je kazala, taj poziv prije svega za njihovo dobro.

Radmila Stevandić Begović, specijalista porodične medicine, istakla je da je Dom zdravlja kao najveća ustanova primarne zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj početkom 2022. godine formirao Centar za promociju zdravlja i prevenciju bolesti, u okviru kojeg je izvršeno do sada više od 45.000 preventivnih usluga.

"Najvažniji projekat u domenu preventivnih usluga svakako je projekat 'Za tvoje dobro', koji se implementira od 2019. godine s ciljem identifikacije faktora rizika za razvoj hroničnih nezaraznih bolesti, te ranog otkrivanja i prevencije bolesti", kazala je Stevandić Begovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije