Banja Luka

Potvrđena optužnica protiv Banjalučana: Iz "Kaveza" pred sudije

Potvrđena optužnica protiv Banjalučana: Iz "Kaveza" pred sudije
Foto: N.N. | Akcija "Kavez": Potvrđena optužnica protiv Banjalučana

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Banjalučana Save Čolića (32), Dragana Narančića (27) i Lore Glušice (21) zbog sumnje da su se bavili švercom narkotika.

Oni su uhapšeni početkom ove godine u akciji "Kavez" i sumnjiče ih za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

To su, prema optužnici, radili od avgusta do 19. decembra 2019. na području Banjaluke, kada su se neovlašteno bavili kupovinom radi prodaje, posredovanjem u prodaji i kupovini, držanjem radi prodaje i prodajom opojnih droga.

Oni su pali u februaru u akciji "Kavez", koju su pripadnici MUP-a RS tada izveli u četiri grada i uhapsili 14 osumnjičenih, te zaplijenili oružje i novac, ali i drogu, čiji je dio bio sakriven u kutiji za osigurače.

Čolić je već odslužio zatvorsku kaznu od 12 i po godina zatvora zbog učešća u ubistvu Milorada Samardžije prilikom pokušaja pljačke njegove kuće 2009. u banjalučkom naselju Tunjice.

Prema informacijama iz istrage, on je nabavljao veće količine droge, koju je skladištio na skrivenim mjestima, a potom organizovao mrežu daljih preprodavača korisnicima na području Banjaluke.

Prema tadašnjim informacijama iz istrage, u toj grupi su bili Narančić i njegova djevojka Glušica, a sumnja se da je i on imao svoju grupu dilera, kao i da je i Glušica drogu prodavala korisnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije