Banja Luka

Akcija "Sat za našu planetu": U subotu gasimo svjetla

Akcija "Sat za našu planetu": U subotu gasimo svjetla
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Akcija "Sat za našu planetu": U subotu gasimo svjetla

BANJALUKA - Grad će podržati globalnu ekološku akciju "Sat za našu planetu", koja će biti održana u subotu od 20.30 do 21.30.

U tom periodu biće isključena svjetla na zgradi Gradske uprave, a akciju su podržali Banski dvor, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, "Pošte Srpske" i "Elektrokrajina", koji će u tom periodu takođe isključiti rasvjetu na svojim objektima.

"Na taj način grad će se 14. put pridružiti brojnim svjetskim gradovima koji simboličnim isključivanjem svjetla na sat vremena žele ukazati na neophodnost borbe protiv klimatskih promjena, kao i da se uputi snažna poruka da je moguće preduzeti nešto u vezi sa ublažavanjem klimatskih promjena i očuvanjem resursa na planeti", naveli su iz Gradske uprave.

Dodali su da svoj doprinos mogu dati i svi građani isključivanjem svjetala na sat vremena u svojim domovima.

Akcija "Sat za našu planetu" počela je 2007. godine u Sidneju, a brojne svjetske znamenitosti od tada bile su simbolično na sat vremena u mraku kao poruka o neophodnosti preduzimanja konkretnih akcija za ublažavanje klimatskih promjena.

Od tada na jedan sat posljednje subote u martu milioni ljudi širom svijeta isključuju svjetla kako bi iskazali simboličan čin podrške Zemlji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije