Banja Luka

Aleksić: Otkaz u "Akvani" sam dobio poštom, na bolovanju

Aleksić: Otkaz u "Akvani" sam dobio poštom, na bolovanju
Foto: Srna | Aleksić: Otkaz u "Akvani" sam dobio poštom, na bolovanju
Srna

BANJALUKA - Bojan Aleksić, otpušeni radnik javnog preduzeća "Akvana", rekao je danas novinarima u Banjaluci da je iz ovog preduzeća otpušten nelegalno, te da će svoja prava tražiti na sudu.

"Radio sam u 'Akvani' sedam i po godina, a otkaz sam dobio na bolovanju, poštom. Smatram da to u najmanju ruku nije normalno, posebno što poslodavac nije imao nijedan jedini razlog da mi da otkaz", istakao je Aleksić.

On je objasnio da je na bolovanju bio zbog teške povrede, te da je nalaz pokazao da su mu na nogama pokidani svi nervi, ali da su, kako je naveo, u preduzeću sumnjali u njegovo bolovanje, zbog čega je dobio otkaz.

"Nezvanično saznajem da je na moje radno mjesto došla supruga odbornika PDP-a u Skupštini Grada, pa ovom prilikom pitam gradonačelnika Draška Stanivukovića da li je to tačno", upitao je Aleksić.

On je od gradske administracije zatražio i da mu odgovore da li je tačno da je član Nadzornog odbora "Akvane", kao zaposleni preduzeća "Perfekt klin" 3. marta čistio "Akvanu" i za to naplatio 877 KM.

"Ako jeste, to je kršenje Statuta preduzeća, zbog čega bi gradonačelnik trebalo da smijeni i Nadzorni odbor i direktora `Akvane`. Isto tako volio bih da mi odgovore da li je u `Akvani` do sada zaposleno 11 radnika na određeno vrijeme", naveo je Aleksić.

Prema njegovim riječima, jedini razlog ovakvog odnosa prema njemu jeste to što je aktivista SNSD-a. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije