Banja Luka

Ambasada SAD donirala bubnjeve školskom orkestru

Ambasada SAD donirala bubnjeve školskom orkestru
Foto: Velibor Tripić | Ambasada SAD donirala bubnjeve školskom orkestru

Školski orkestar Osnovne škole "Branko Radičević" u Banjaluci bogatiji je za šest bubnjeva doboša, koje im je donirala američka ambasada u BiH.

Ove američke nacionalne instrumente danas su im u prostorijama ove škole uručili predstavnici tima "Spirit of America", odnosno tima za vojno-civilnu saradnju američke vojske i američke ambasade u BiH.

Darija Mićić, direktor OŠ "Branko Radičević" u Banjaluci, rekla je da je ova škola ljetos proširena i da sada rade na poboljšanju kvaliteta nastave i proširenju vannastavnih aktivnosti.

"Ovo će biti spoj tradicionalne američke nacionalne muzike i naše muzike, a s obzirom na to da imamo etno-sekciju, ovo će upotpuniti naše programe u sekcijama i priredbama", kazala je Mićićeva. Ona je istakla da će im ova donacija mnogo značiti.

"Djeca su veoma zainteresovana za bubnjeve i oni će upotpuniti i poboljšati rad školskog orkestra", istakla je Mićićeva.

Alison Algeo, direktorica Odjela za odnose s javnošću u američkoj ambasadi u BiH, rekla je da su uvijek uzbuđeni i zadovoljni kada mogu raditi sa školama i omladinom.

"Nadamo se da će naša donacija obogatiti rad i nastavu učenika, jer muzika povezuje ljude i premošćuje razlike među njima. Ponosni smo što će bubnjevi da prenesu jedan dio američke kulture u ovoj školi", istakla je Alison Algeo.

Aleksa Vučić, učenik osmog razreda OŠ "Branko Radičević" i član školskog orkestra, kazao je da je uzbuđen zbog toga što su dobili nove doboše i da u orkestru treba mnogo truda i proba da bi se muzika dovela do savršenstva.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije