Banja Luka

Amidžić: Amandmanima nije izbačen nijedan kapitalni projekat

Amidžić: Amandmanima nije izbačen nijedan kapitalni projekat
Foto: Velibor Tripić | Amidžić: Amandmanima nije izbačen nijedan kapitalni projekat

BANJALUKA - Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada, rekao je da amandmanima nije izbačen nijedan kapitalni projekat novog gradonačelnika Draška Stanivukovića.

"U Prijedlogu budžeta nijedan projekat nismo amandmanima uopšte izbacili, ali ovdje ni ne vidim neke projekte koji bi trebli biti nastavljeni. Ne radi se ništa kada je u pitanju vodosnabdijevanje, pa ako Bog da da imamo ove godine rezervoar na Starčevici, sekundarnu mrežu kad su u pitanju Tunjice, Šargovac i Dragočaj, ali toga nema u Prijedlogu budžeta. A neće ni biti vododni sistem Grab, Polje, ni u Debeljacima vodovodni sistem, ni Bočac 3, ni mnoge druge", naglasio je Amidžić.

Nevena Todorović, odbornica SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, kazala je da je grad u proteklih deset godina  izdvojio finansijska sredstva za 86 ambulanti od čega su izgrađeni novi, a obnovljeni postojeći. 

"Izdvajaju se sredstva za zakup dvije ambulante porodične medicine, a otvorene su i laboratorije u pojedinim naseljima. Nabavljeno je nekoliko sanitetskih vozila sa kompletnom opremom. Trebamo se ugledati na prethodni desetogodišnji period i da se obnove postojeće i izgrade nove i nabavi nova oprema", pojasnila je Todorovićeva.

Dodala je da se rebalansom budžeta trebaju povećati  sredstva za tekuće troškove i nabavku nove opreme.

"Smatramo da je trenutno prioritet nabavka medicinske opreme u odnosu na ulaganja u prostor koja su isto nepohodni. Ja samo mogu naglasiti da ako trebam birati između opcija da saniram toalet iz 1974. godine i koji se ne koristi ili da nabavim defibrilator za hitnu pomoć svakako ću se odlučiti za ovo drugo, a sačekati bolje vrijeme za sanaciju toaleta. Ako mene pitate šta bi željeli zdravstveni radnici? Oni bi željeli da imaju izgrađene puteve, klupe i zamjenjene sijalice, ali bi željeli  i da dobiju nagradu, i da im se poveća plata", kazala je  Todorovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije