Banja Luka

Amidžić: SNSD neće učestvovati u radu banjalučke Skupštine

Amidžić: SNSD neće učestvovati u radu banjalučke Skupštine
Foto: Arhiva | Amidžić: SNSD neće učestvovati u radu banjalučke Skupštine
Srna

BANJALUKA - Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđan Amidžić rekao je u nedjelju da odbornici ove političke partije neće prisustvovati sjednicama gradske Skupštine, dok ne budu isplaćene jednokratne porodiljske naknade u punom iznosu i naknade zdravstvenim radnicima.

"Nažalost, naknade nisu isplaćene i zato apelujem da Gradska uprava usvojene politike sprovodi na definisani način. Definisano je da jednokratna porodiljska naknada bude 500 KM, a sada se govori o isplati u ratama od po 250 KM što je nedopustivo", rekao je Amidžić na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je istakao da je odlukom o izvršenju budžeta definisano da u roku od 60 dana od njegovog usvajanja bude isplaćena jednokratna pomoć zdravstvenim radnicima.

"Ni do danas ovo nije urađeno, iako je budžet za ovu godinu usvojen u aprilu. Gradska uprava i nadležne službe krše Zakon o izvršenju budžeta, a politike koje smo dogovorili se ne sprovode i zato se gubi smisao učestvovanja u radu gradske Skupštine", dodao je Amidžić.

On kaže da je interes SNSD-a usvajanje rebalansa gradskog budžeta za ovu i budžeta za narednu godinu, ali da je za to potreban minimum povjerenja, odnosno da bude ispoštovano ono što je dogovoreno.

Amidžić je naveo da bivša gradska administracija nije imala veći budžet od postojećeg, ali da je pronalazila način da sve funkcioniše i budu realizovani kapitalni projekti.

"Svjedoci smo da se sada tako u Banjaluci ne radi. Građani mogu reći da li su zadovoljni tempom realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata i obavljanjem osnovnih komunalnih djelatnosti", rekao je Amidžić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije