Banja Luka

Anja je najbolja među najboljim: Izabrana “Najinspirativnija Banjalučanka” (FOTO)

Anja je najbolja među najboljim: Izabrana “Najinspirativnija Banjalučanka” (FOTO)
Foto: Grad Banjaluka | Anja je najbolja među najboljim: Izabrana “Najinspirativnija Banjalučanka” (FOTO)

Titula „Najinspirativnije Banjalučanke“ u oblasti nauke pripala je Anji Kunić, koja je istraživač, edukator i doktorant na Južnodanskom tehničkom univerzitetu u Kopenhagenu u oblasti algoritamske arhitekture i građevine, robotske konstrukcije sa integracijom tehnologija industrije 4.0 i održivih životnih ciklusa materijala.

Pobjednica je izabrana glasovima samih nominovanih kandidatkinja, a drugo mjesto pripalo je dr Vesni Ećim Zlojutro, dok je na trećem mjestu Vera Zih.

„Najinspirativnija Banjalučanka“ proglašena je večeras u okviru završnog panela održanog u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, a na kojem su sugrađani imali priliku da razgovaraju sa nominovanim damama za ovu titulu.

Gradonačelnik Draško Stanivuković čestitao je Anji Kunić, ali i svim nominovanim damama za ovu titulu, navodeći da je dobra ideja da su upravo one među sobom birale onu „Najinspirativniju“.

“Tek kada smo krenuli da sagledavamo koje sve dame imamo u oblasti nauke, shvatili smo koji potencijal Banja Luka ima. Bilo bi zaista teško bilo kojoj komisiji da izaabere onu „Najinspirativnju“, jer imamo i najbolje doktorice, one koje su izdale preko stotinu naučnih radova, najbolje profesorice, dobitnice svjetskih nagrada za najbolje pedagoge, pa do najmlađih doktora nauka”, naglasio je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima, Anja predstavlja Banjuluku i naš narod, ona je inspiracija svim mladim ljudima koji idu putem nauke i mašte, koja je preduslov da se bilo šta nauči i spozna.

“Naša želja i svrha ove kampanje jeste da kao društvo se pokažemo da biramo druge svetionike i one ljude na koje treba da se ugledamo. Vjerujem da će sve ove dame ovom kampanjom da probude i druge koji se bave različitim oblastima ili idu prema bilo kojem cilju koji je vrijednosno ispravan”, zaključio je gradonačelnik.

Anja Kunić zahvalila je Gradu Banjoj Luci na organizaciji ove lijepe manifestacije i aktivnosti, ističući da joj je velika čast što je izabrana za „Najinspirativniju Banjalučanku“ u oblasti nauke.

“Nadam se da će sve moje poruke biti prenesene i doći do onih najmlađih koja sada treba da krenu putem nauke i njihovih ličnih ambicija i ciljeva”, naglasila je Anja Kunić.

Podsjećamo da je izbor „Najinspirativnije Banjalučanke“ novina uvedena u okviru ovogodišnje kampanje „Za život žena“, koju treću godinu zaredom organizuje Grad Banjaluka sa udruženjima građana. Svih 28 kandidatkinja nominovanih za titulu „Najinspirativnija Banjalučanka“ u oblasti nauke predstavljene su na na svečanom prijemu povodom Dana žena u Banskom dvoru, a javnosti će ih moći upoznati i putem društvenih mreža grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije