Banja Luka

Ansambl "Veselin Masleša" dobija novi prostor za rad

Ansambl "Veselin Masleša" dobija novi prostor za rad
Foto: N.N. | Ansambl "Veselin Masleša" dobija novi prostor za rad

BANJALUKA - Ansambl narodnih igara i pjesama "Veselin Masleša" će, nakon višegodišnjeg podstanarstva, dobiti novi prostor za rad u Banjaluci.

Grad će, na osnovu odluke koju je usvojila gradska Skupština prošle sedmice, pod posebnim uslovima dati u zakup na dvije godine poslovni prostor od više od 200 metara kvadratnih, u prizemnom dijelu poslovnog prostora u Aleji Svetog Save.

Načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Maja Jovanović rekla je Srni da im se Ansambl "Veselin Masleša" u decembru obratio sa zahtjevom za dodjelu ovog prostora, budući da dugi niz godina koristi onaj u okviru Osnovne škole "Jovan Cvijić".

Ona je navela da će odluka o dodjeli u zakup pod posebnim uslovima stupiti na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku" grada Banjaluka.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da ovo nije rješenje koje bi predstavljalo neki veliki novi objekat, ali je u svakom slučaju kvalitetnije u odnosu na sadašnje.

On je istakao da će sada u prostoru datom pod posebnim uslovima Ansambl imati uslove za uspješniji rad.

Ansambl narodnih igara i pjesama "Veselin Masleša", koji okuplja oko 400 članova, godinama bilježi najbolje rezultate u oblasti kulturno-umjetničkog amaterizma, prvorangirani je ansambl grada četiri godine zaredom, nosilac je Ordena NJegoša prvog reda i jedini je ansambl od republičkog značaja na osnovu kategorizacije kulturno-umjetničkih društava Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije