Banja Luka

Apel Banjalučanima: Ne bacajte smeće pored kontejnera

Apel Banjalučanima: Ne bacajte smeće pored kontejnera
Foto: Gradska uprava | Apel Banjalučanima: Ne bacajte smeće pored kontejnera

BANJALUKA - Iz Gradske uprave Banjaluka apeluju da sugrađani ne odlažu otpad pored kontejnera, čime se narušava izgled grada.

Kako ističu, nažalost, česta je pojava da nesavjesni pojedinci odlažu nepropisno otpad, odnosno na nepredviđenim mjestima, najčešće pored kontejnera, i tako stvaraju divlje deponije.

"Ova pojava zabilježena je ovih dana i u parku 'Mladen Stojanović', gdje i pored jednog potpuno praznog podzemnog kontejnera nesavjesni građani ostavljaju otpad pored druga dva kontejnera", navode iz Gradske uprave.

U namjeri da pokušaju spriječiti ove negativne pojave i ružne slike, u narednom periodu biće postavljen video-nadzor na lokacijama na kojima se često pojavljuju divlje deponije.

"Zato i ovom prilikom pozivamo sugrađane da otpad odlažu u kontejnere, jer samo zajedno možemo doprinijeti uređenijem i ljepšem izgledu naših parkova, ulica i naselja", navode iz Gradske uprave.

Napominjemo, da je grad upravo u cilju uređenije Banjaluke započeo sa uvođenjem novih podzemnih kontejnera, koji su nedavno postavljeni u parku "Mladen Stojanović".

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije