Banja Luka

Apel građanima u Banjaluci da smanje potrošnju vode

Apel građanima u Banjaluci da smanje potrošnju vode
Foto: pixabay/ RyanMcGuire | Apel građanima u Banjaluci da smanje potrošnju vode

BANJALUKA - S obzirom na ekstremno visoke temperature "Vodovod" apeluje na građane da vodu troše racionalno jer u suprotnom može doći do prekida vodosnabdijevanja u gradu.

"Prethodnih dana zabilježeno je enormno povećanje potrošnje vode. Najveću potrošnju bilježe prigradska naselja i većinom individualni objekti koji vodu koriste na zalijevanje bašta, voćnjaka, punjenje bazena i slično", kazali su iz "Vodovoda".

Objasnili su da je ovo dovelo do pada pritiska u mreži u sjevernom dijelu grada, a ako se ovako nastavi mogući su i prekidi u vodosnabdijevanju.

"Trenutno najveći problemi u vodosnabdijevanju se javljaju u naseljima Dragočaj, Ramići, Šargovac, Kuljani, Mišin Han, Potkozarje, Verići, Piskavica, Prijakovci i Trn", istakli su iz "Vodovoda".

"Ovom prilikom upućujemo apel svim potoršačima da vodu troše savjesno i racionalno, da budu solidarni, te da vodu za piće troše za osnovne potrebe, a nikako za zalijevanje bašta, zelenih površina, voćnjaka, pločnika, terasa, dvorišta, punjenje bazena i slično", saopštili su oni, te su dodali da će na ovaj način biti omogućeno svim potrošačima da imaju dovoljne količine vode za piće, kao i očuvanje sistema vodosnabdijevanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije