Banja Luka

Pratite nas na Google news

Aplikacija Građanska patrola pomogla u rješavanju 1.400 problema

Aplikacija Građanska patrola pomogla u rješavanju 1.400 problema
Foto: Srna | Aplikacija Građanska patrola pomogla u rješavanju 1.400 problema
Srna

BANJALUKA - Više od 1.400 prijava građana, uglavnom onih koje se odnose na komunalne probleme, uspješno je riješeno prošle godine u Banjaluci zahvaljujući mobilnoj aplikaciji "Građanska patrola", podaci su gradske Kancelariji za građane.

Prema evidenciji gradskih službi, do sada je ovu aplikaciju instaliralo 3.870 Banjalučana.

Šef Kancelarije za građane Nikolina Račić rekla je Srni da su u Gradskoj upravi izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatima ove mobilne aplikacije, koja je, zahvaljujući donaciji informatičke kompanije "DVC solušns", pokrenuta u maju prošle godine.

Račićeva je pozvala građane da aktivno koriste ovu aplikaciju, da fotografišu sve uočene probleme i prijavljuju putem "Građanske patrole".

"Činjenica da gradske službe, na osnovu ovih prijava, svakog mjeseca rješavaju oko 200 uočenih problema, dovoljno govori o značaju ove aplikacije. Zahvalni smo građanima koji nam šalju prijave, a naš posao je da svaka prijava bude riješena u najkraćem roku", rekla je Račićeva.

Ona je istakla da su na ovaj način građani doprinijeli rješavanju problema sa kojim se gradske službe svakodnevno suočavaju.

Prema evidenciji Kancelarije za građane, najviše prijava odnosi se na komunalne probleme - najčešće nepropisno parkiranje, potom odlaganje otpada, oštećenje javnog zelenila, problem pasa lutalica, puštanja preglasne muzike i drugo.

Veliki broj prijava odnosio se i na oštećenja saobraćajnica, uništene saobraćajne znakove, ali i rad zimske službe.

Evidentiran je i znatan broj prijava u vezi sa nepropisnim prekopima javnih površina, neizdavanjem fiskalnih računa, kao i prekoračenjem radnog vremena.

"Građanska patrola" je informatička aplikacija putem koje sugrađani mogu da prijave komunalne probleme i dostupna je potpuno besplatno zahvaljujući platformama "Plej stor" i "Ep stor".

Ova aplikacija omogućava da građani putem mobilnih telefona bilo gdje u gradu i bilo kada fotografišu određeni problem na koji naiđu i da o tome obavijeste nadležnu gradsku službu koja će preduzeti potrebne korake.

Korisnici "Građanske patrole" aplikaciju koriste bez registracije i ne prosljeđuju lične podatke. Sve proslijeđene prijave su anonimne.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije