Banja Luka

April pred vratima, a u Banjaluci pada snijeg

April pred vratima, a u Banjaluci pada snijeg
Foto: Ratko Bogosavac | April pred vratima, a u Banjaluci pada snijeg

BANJALUKA - Posljednji dan marta u Banjaluci započeo je sa snijegom.

Iako je prije nekoliko dana počelo proljeće, a sutra nam stiže april, snježni pokrivač pokrivač u gradu na Vrbasu počeo je padati od ranih jutarnjih sati, ali još se nije formirao veći sloj.

Uprkos tome, kolovozi su vlažni i klizavi pa apelujemo na vozače da prilagode vožnju uslovima na putu.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će biti oblačno sa snijegom u većini krajeva.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernih smjerova, na jugu umjerena do jaka bura, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od jedan do sedam, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 7 časova: Han Pijesak minus pet, Sokolac minus tri, Mrkonjić Grad minus dva, Bihać i Bugojno minus jedan, Bijeljina, Sarajevo, Livno, Tuzla i Zenica nula, Banjaluka, Prijedor i Rudo dva, Novi Grad i Doboj tri, Bileća četiri, Mostar sedam, te Trebinje osam stepeni Celzijusovih.

U Srbiji će danas biti hladno, ujutru ponegdje sa slabim prizemnim mrazem, mjestimično s padavinama, u nižim predjelima s kišom i susnježicom, u brdsko-planinskim sa snijegom.

Uveče i tokom noći očekuje se intenziviranje padavina i snijeg i u nižim predjelima uz stvaranje, a na planinama povećanje visine snježnog pokrivača.

Novo zahlađenje stiglo je i u Hrvatsku. U gorskim predjelima jutros pada snijeg, duva jak vjetar, na Zavižanu se temperatura vazduha spustila na -10°C, a na Dinari je u 2 sata iza ponoći izmjereno -7°C.

Snijeg pada u Gorskom kotaru, dijelu Like te u zaleđu Kvarnera, a kako javlja Dalmacija Danas, podno Velebita duva olujna bura s orkanskim udarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije