Banja Luka

Pratite nas na Google news

Asfaltirana nova dionica Istočnog tranzita u Banjaluci

Asfaltirana nova dionica Istočnog tranzita u Banjaluci
Foto: banjaluka.rs.ba | Asfaltirana nova dionica Istočnog tranzita u Banjaluci
N.N.

Prvi sloj asfaltne podloge danas je postavljen na novoj dionici Istočnog tranzita u Obilićevu, čime su radovi na ovom pravcu od vitalnog značaja za gradski saobraćaj, ušli u završnu fazu, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Po njihovim podacima, danas tokom dana trebalo bi da bude završeno postavljanje prvog sloja asfalta na novoj dionici Istočnog tranzita, od Crkve do Ulice Gavrila Principa, u okviru radova vrijednih 1,5 miliona KM.

Prema ugovoru sa "Kozaraputevima", koji izvode radove, kompletna dionica trebalo bi da bude završena do 1. oktobra, ali se očekuje da bi radovi, eventualno, mogli biti i ranije završeni.

"Podzemne instalacije su postavljene na cijeloj trasi. Juče je počelo postavljanje prvog sloja asfalta na kolovozu od Crkve do Ulice Gavrila Princima a uporedo sa tim se radi i na zacjevljenju potoka Đurđevac", ističu u preduzeću "Kozaraputevi" .

Prvi sloja asfalta postavlja se i na biciklističke staze, dok su pješačke pripremljene za postavljanje betonskih kocki.

Uporedo s tim, izvode se radovi i na proširenju Ulice Gavrila Principa preko koje će Istočni tranzit biti spojen sa novim mostom i Zapadnim tranzitom.

"Postavljena je glavna vodovodna cijev i u narednom periodu radiće se na priključenju okolnih objekata",  ističu u "Kozaraputevima".

Gradnja ove nove dionice odvija se u okviru velikog investicionog ciklusa pod nazivom "Banjaluka se gradi". Grad je finansirao rješavanje preostalih imovinsko-pravnih poslova, te obezbijedio sredstva za izgradnju pješačkih i biciklističkih staza, pripadajuće javne rasvjete i oborinske kanalizacije, kao i zacjevljenje Đurđevačkog potoka.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije