Banja Luka

Asfaltirana zadnja dionica novog puta na Petrićevcu

Asfaltirana zadnja dionica novog puta na Petrićevcu
Foto: N.N. | Asfaltirana zadnja dionica novog puta na Petrićevcu

Posljednja preostala dionica nove saobraćajnice u banjalučkom naselju Petrićevac, u pravcu Motika je asfaltirana, saopšeno je iz Gradske uprave.

Kako su dodali, radi se o posljednjoj dionici od 200 metara, a zajedno sa ranije urađenom trasom, izgrađeno je ukupno 1,1 kilometar puta za Motike, u vrijednosti od oko dva miliona KM.

"Juče u toku dana je obilježena horizontalna signalizaija, pješački prelazi i autobuska stajališta, tako da je uz sve probleme koji su pratili realizaciju ovog projekta, konačno završena gradnja ove dionice puta prema Motikama", istakao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, tokom današnjeg obilaska ove saobraćajnice.

Nakon što su završeni radovi na saobraćajnici, trenutno se radi na "uklapanju" ulice sa dvorištima kako bi se omogućio kvalitetan prilaz domaćinstvima uz put.

"U ovom dijelu Petrićevca, ostalo nam je da saniramo Ljevčansku ulicu koja je zbog radova na ovoj saobraćajnici pretrpjela oštećenja, dok će Banijska biti asfaltirana poslije izgradnje kanalizacije, kako smo to ranije dogovorili sa mještanima", kazao je Sandić. U izgradnju nove saobraćajnice uloženo je više od dva miliona KM, a dotrajalu saobraćajnicu zamijenio je savremen put širine od šest metara, sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, novim vodovodom, kao i javnom rasvjetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije