Banja Luka

Azil na Manjači dobija prirodni hlad

Azil na Manjači dobija prirodni hlad
Foto: Gradska uprava | Azil na Manjači dobija prirodni hlad

Radovi na uređenju azila na Manjači i dalje traju, te je ovih dana obavljena i jesenja sadnja, potvrđeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

"Obavili smo jesenju sadnju odabranih vrsta u azilu na Manjači s ciljem uljepšavanja ambijenta, kao i stvaranja hladovine za ispusne boksove koji će biti građeni, te će na taj način sve jedinke imati prirodan hlad. Sadnice su posađene i pored već izgrađenog ispusta s istim ciljem", kazali su oni, te dodali da je obavljeno i hortikulturno uređenje.

"U proteklom periodu završena je i rekonstrukcija priključka azila na Manjači na elektroenergetsku mrežu većeg kapaciteta, čime je ovaj objekat dobio znatno kvalitetnije grijanje", istakli su iz ovog odjeljenja.

Podsjećaju da Gradska uprava konstantno radi na poboljšanju uslova u prihvatilištu, pa su ljetos psi dobili ograđen prostor za boravak na otvorenom, postavljena je nova stolarija na objekat gradskog azila i napravljeni su odvojeni boksovi za štence.

"Osim infrastrukturnog unapređenja, Gradska uprava sprovodi akciju 'Udomi ljubav', s ciljem da jedinke iz azila pronađu stalni dom. Pokrenuta je i posebna Facebook stranica, a organizuju se i Dani otvorenih vrata", naglasili su oni.

Dodaju da od 15. decembra počinje akcija kontrole vlasnika pasa i njihovih zakonskih obaveza, kao što je mikročipovanje, vakcinacija i šetnja ljubimaca pod nadzorom.

"Svi zainteresovani sugrađani koji žele da udome psa iz azila dodatne informacije o udomljavanju pasa mogu dobiti radnim danima putem telefona: 051/244-526", pojasnili su iz ovog odjeljenja.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije