Banja Luka

Pratite nas na Google news

Banjalučani najviše prijavljivali divlje deponije i oštećenje igrališta

Banjalučani najviše prijavljivali divlje deponije i oštećenje igrališta
Foto: N.N. | Banjalučani najviše prijavljivali divlje deponije i oštećenje igrališta
Maja Brkić

BANJALUKA - Putem aplikacije "Građanska patrola", u posljednjih desetak dana, građani Banjaluke su najviše prijavljivali nepropisno odlaganje otpada, kao i oštećenja rekvizita na dječijim i sportskim igralištima, sopšteno je iz Gradske uprave.

"Nepropisno odlaganje otpada, građani su prijavili u sljedećim ulicama: Milana Brankovića, Despota Stefana Lazarevića, Krfskoj, Mirka Kovačevića, Braće Čubrilović i u Bulevaru Stepe Stepanovića", navedeno je u saopštenju.

Po prijemu prijava, "Čistoći" je naloženo da ukloni otpad, kažu u Odjeljenju za komunalne poslove.

Istovremeno, građani su prijavljivali i neprikladno postavljanje kontejnera u ulicama Majke Jugovića, Stevana Bulajića i Slobodana Kusturića.

"Prijavljeno je, takođe, i oštećenje sprava na dječijem igralištu u Ulici Prvog krajiškog korpusa u Novoj Varoši, zatim na igralištu u Ulici Marka Kraljevića, te na igralištu u Ulici Branka Ćopića, dok je na sportskom igralištu u blizini Zelenog mosta oštećen koš. U narednih nekoliko dana, biće sanirana sva prijavljena oštećenja", naveli su u saopštenju.

Stanari ulica Miloša Obilića, Sretena Stojanovića i Veljka Mlađenovića žalili su se da nije pokošena trava na dijelu zelenih površina, dok su građani iz Ulice Mihajla Pupina prijavili da na jednom od stabala gradskog zelenila im osušenih grana koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost. 

Po prijamu tih prijava, nadležno gradsko odjeljenje izdalo je nalog za košenje trave i orezivanje osušenih grana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije