Banja Luka

Banjalučani najviše prijavljivali uništavanje sprava na igralištima

Banjalučani najviše prijavljivali uništavanje sprava na igralištima
Foto: N.N. | Banjalučani najviše prijavljivali uništavanje sprava na igralištima

BANJALUKA - Građani Banjaluke tokom jula su posredstvom aplikacije "Građanska patrola" najviše prijavljivali oštećenja komunalne opreme, posebno na dječijim igralištima, kao i kvarove na javnoj rasvjeti, a prijave su u procesu rješavanja, odnosno izdati su nalozi za saniranje, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za komunalne poslove.

 

Prijavljen je pokidan mobilijar na igralištu na Bulevaru cara Dušana, u ulicama Banović Strahinje i Vojvode Momčila, te na dječijem igralištu u Ravnogorskoj ulici u naselju Nova Varoš gdje je oštećena trambolina, koja će biti zatvorena dok ne bude popravljena jer nije bezbjedna za korišćenje.

Iz resornog odjeljenja navode da je ovo već treći put da je ta sprava oštećena od otvaranja igrališta u Novoj Varoši prije dvije godine.

Gradska uprava apeluje da svi građani čuvaju zajedničku imovinu, te da sve nepravilnosti prijave nadležnim gradskim službama posredstvom "Građanske patrole" ili direktno odjeljenjima.

Informatička aplikacija "Građanska patrola" u funkciji je od 26. aprila 2018. godine, a primarno je namijenjena za prijavu komunalnih nepravilnosti koje je potrebno sanirati. Koristi se bez registracije, a sve prijave su anonimne.

"Građanska patrola" domaći je proizvod, koji je gradu donirala firma "DVC solušens".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije