Banja Luka

Banjalučani pozvani da ažuriraju aplikaciju za "Građansku patrolu"

Banjalučani pozvani da ažuriraju aplikaciju za "Građansku patrolu"
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Banjalučani pozvani da ažuriraju aplikaciju za "Građansku patrolu"

"Građanska patrola" nadograđena je i poboljšana, te iz Gradske uprave sugerišu sugrađanima koji imaju instaliranu ovu aplikaciju na mobilnim uređajima, da istu ažuriraju, ukoliko nije podešeno automatsko ažuriranje.

Kako bi nadležne službe mogle adekvatno da postupe po prijavama sugrađana, kako kažu iz Gradske uprave, potrebno je da prijave komunalnih problema putem aplikacije budu što potpunije i jasnije.

"To podrazumijeva da prijava sadrži tačnu lokaciju na kojoj se desio komunalni problem, kao i precizan opis istog", navode u Kancelariji za građane.

Napominju da je nedavno aplikacija poboljšana, odnosno da su dodate kategorije komunalnih problema, te se pored svake nalazi opis, kako bi građani imali uvid kakve vrste komunalnih problema se prijavljuju putem iste.

"Osim toga, omogućeno je da građani koji su poslali prijavu sada dobiju i kratku povratnu informaciju o istoj", kazali su oni, te dodaju da, ukoliko onaj koji nije dobio povratnu informaciju kroz aplikaciju, a želi da zna ishod prijave, informacije može dobiti putem kontakt telefona 051/244-539 ili imejla: [email protected], navođenjem ID prijave.

"Potrebno je naglasiti da se prijava nepropisnog parkiranja motornih vozila prijavljuje putem dežurne službe Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, na broj telefona: 051/306-464", pojasnili su oni.

Ovo je, kako oni kažu, neophodno iz razloga što komunalni policajac mora izvršiti neposredno opažanje prekršaja kako bi mogao postupati u skladu sa ovlaštenjima.

"Kroz aplikaciju je omogućena prijava izvođenja građevinskih radova, što podrazumijeva prijavu nelegalnih radova koji su u toku", istakli su oni.

Dodaju da aplikacija nije namjenjena za prijavu već izgrađenih nelegalnih objekata, već se takve prijave eventualno podnose putem protokola u Prijemnoj kancelariji.

Podsjećamo da je aplikacija "Građanska patrola" dostupna putem postojećih platformi Play store i App store, potpuno besplatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije